fbpx
Képzők képzése (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00505)

A kedvezményezett neve: CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT
A projekt címe: KÉPZŐK KÉPZÉSE
Megvalósítási helyszín: Békéscsaba
A szerződött támogatás: 17.150 000 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt célja:
Békéscsabai szakemberek és önkéntesek részére szervezett közösségfejlesztő és kulturális képzések megvalósítása, melyek hozzájárulnak a helyi közösségi terekben/tereken folyó munka színvonalának emeléséhez, a HKFS-ben tervezett közösségi terek kihasználtságának növeléséhez, illetve a programok látogatottságának emeléséhez, valamint segítik a fiatalok helyben maradását.

A rendezvények konkrét célja:
A békéscsabai szakemberek és önkéntesek részére szervezett közösségfejlesztő és kulturális képzések megszervezése, melyek hatnak a helyi kultúra közvetítésre és a helyi közösségekre.

Új, innovatív módszerek megvalósítása Békéscsabán, melyekben hangsúlyos a fiatalok megszólításával és az új típusú programokkal való foglalkozás, az ezekhez kapcsolódó módszertanok és gyakorlati megvalósítások megismerése.

A képzésen kapott ismeretek hosszú távon határozzák meg helyi kulturális, közművelődési irányokat és multiplikátorhatással bírnak.

A projekt leírása:
A megvalósuló tevékenységek a békéscsabai szakemberek és önkéntesek részére szervezett közösségfejlesztő és kulturális képzések megszervezése, melyek formája informális. A városban közművelődési és művészeti innovációkat megvalósítani képes szakemberek, önkéntesek részére az alábbi tevékenységeket valósítjuk meg:
– szakmai tanulmányutak,
– tréningek,
– szakmai tapasztalatcserék,
– önkéntesek bevonása (klubfoglalkozások, programok,),
– és kreatív műhelykonferencia.
(Projektünkben nem szerepel a felnőttképzési tv. hatálya alá eső képzés.)

A kultúra közvetítése és a helyi közösségek fejlesztése terén új, innovatív módszerként egy 14 hónapos, egymásra ható programelemeket valósítunk meg Békéscsabán, melyekben hangsúlyos a fiatalok megszólításával és az új típusú programokkal való foglalkozás, az ezekhez kapcsolódó módszertanok és gyakorlati megvalósítások megismerése.
A projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés):
2021.10.31.
A projekt azonosító száma
TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00505