április 24. (péntek) 17.00 - április 26. (vasárnap) 17.00
SCHERZO 2020
Az ország első online musical fesztiválja!
SCHERZO 2020
Időpont: 2020. április 24. (péntek) 17.00 - 2020. április 26. (vasárnap) 17.00

Az 1996 áprilisában útjára indult SCHERZO, vagyis Amatőr Musical Színpadok Országos Fesztiválja is úgy tűnt, hogy arra a sorsra jut, mint az intézmény legtöbb tavaszi eseménye, vagyis elmarad. A szervezőség azonban a közelmúltban úgy döntött, hogy megszervezi a nagy hagyományokkal rendelkező országos találkozót az eredetileg tervezett időpontban, de rendhagyó módon online formában, ennek megfelelően kicsit más szabályokkal.

Az amatőr színjátszó társulatok ezúttal korábbi előadásaik felvételével nevezhetnek, míg a szólóénekesektől otthonról készített videókat várnak. Mivel a csoportos produkciók most korábban játszottak lesznek, nem kapnak külön értékelést, de a fesztivál végén jutalmazzák őket. Az énekeseket a szokásos háromtagú zsűri helyett Nagy Anikó, Jászai Mari-díjas színésznő, énekesnő, a musicaléneklés szakavatott ismerője értékeli majd, vasárnap este pedig Arany, Ezüst és Bronz Diplomával díjazzák a legjobbakat.

A fesztivál zárt csoportban zajlik majd, de folyamatosan hírt adunk a rendhagyó eseményről, amelyhez már a Magyar Drámapedagógiai Társaság elnöke, Kaposi László is gratulált: „Nagyon örülök annak, hogy nem hagyjátok magatokat a sors által akadályoztatni, és ezzel teret/lehetőséget adtok a fiataloknak. Sok sikert nektek!”