október 25. (kedd) 16.30 - október 25. (kedd) 18.00
Meseszakkör
5 000 Ft/hónap
Meseszakkör
Időpont: 2022. október 25. (kedd) 16.30 - 2022. október 25. (kedd) 18.00

Téged is vár a Meseszakkör!

2022. október 25-től minden kedden 16.30-18.00 óra között.

Alsó tagozatos gyermekeket várunk „Mesélő közösségek” elnevezésű foglalkozásainkra, a Csabagyöngye Kulturális Központ Kölyöksziget termébe!

A szakkörön magyar népmeséket olvasunk fel, melyeket utána játékos formában dolgozunk fel közösen (zenélés, rajzolás, beszélgetés, kézműveskedés, színjáték, éneklés, tánc)

A foglalkozás díja 5 000 Ft / gyermek / hónap.

Jelentkezés és bővebb információ:
Csikós Nóra:
+36 20 269 2301
csikos.nora@gmail.com
Baczkó Judit:
+36 30 432 5244

Interaktív, játékos meseszakkör iskolásoknak.

A foglalkozást tartja: Szeverényi Orsolya

„Szeverényi Orsolya vagyok, békéscsabai (mezőmegyeri) lakos. Régóta érzek elhivatottságot az iránt, hogy gyermekekkel foglalkozzam, ezért 2020 augusztusában óvodai dajka végzettséget szereztem. Ezután óvodapedagógusnak kezdtem tanulni, jelenleg a második félévemet végzem a szarvasi Gál Ferenc Egyetem Pedagógiai Karán. Erősségeim, hogy rendkívül kreatív vagyok, könnyedén le tudom kötni a gyerekeket, vidáman, szelíden kalauzolom őket új világokba. Zeneszerzéssel és énekléssel is foglalkozom. Szülői tapasztalatom is van, egy tizenkét éves kiskamaszt nevelek.

Három fő alapelvem:
– Az első Maria Montessoritól származik: „Segítek neked, hogy megtehesd magad!” Én is úgy gondolom, hogy a gyerekeket hagyni kell, hadd fedezzék fel saját maguk számára a világot, persze egy kis irányítással.

– A másodikat Szabó Magda fejezi nagyon szépen: „Én azt hiszem, gyereket csak úgy lehet nevelni, ha az ember megtiszteli azzal, hogy komolyan veszi.”

– A harmadik a legegyszerűbb, és a legfontosabb: „Játék, játék, játék!” Az alapszabályok betartása mellett mindent derűsen, játékosan, felszabadultan!
„Mesélő közösségek” foglalkozásainkon magyar népmeséket dolgozunk fel, együtt fogalmazzuk meg a gyerekekkel a mese tanulságát. A mese felolvasása után, a gyerekekkel irányított beszélgetést folytatunk a mese tartalmáról, az ismeretlen szavak jelentéséről, a mesében megfogalmazott konfliktusról és a történet tanulságáról. A célunk, hogy a beszélgetés folyamán maguktól ébredjenek rá és fogalmazzák meg a konklúziót.”

Minden alsó tagozatos gyermeket sok-sok szeretettel és érdeklődéssel várunk!