július 20. (kedd) 20.30
Hungarikum gálakoncert a Kórház utcai stadionban
Ingyenes
Hungarikum gálakoncert a Kórház utcai stadionban
Időpont: 2021. július 20. (kedd) 20.30

A Hungarikum Gálakoncert az előadóművészet szemüvegén keresztül, annak lehetőségei, különlegességei és sajátosságai segítségével mutatja be nemzeti értékeinket, tradícióinkat, büszkeséginket: hungarikumainkat.

A hangverseny négy oszlop – a népzene, az operett, az opera és a magyar nóta – köré épül, és vezet végig minket egy egészestés utazás keretében a több mint ezeréves kultúránk történelmén. A Hungarikum Gálakoncert fellépői a négy műfaj legnépszerűbb, elismert képviselői, műsoruk pedig az öt művészeti ágazat esszenciáját öleli fel.A több mint 100 színpadi közreműködőt felvonultató koncert látványvilága megidézi kulturális tradícióinkat, képzőművészeti, épített és innovációs értékeinket. A hangversenyt kiegészíti egy utazókiállítás, amely szintén arra hivatott, hogy közelebb hozza a magyar kultúra bástyáit a befogadókhoz.Színpadi közreműködő művészek:

Szólisták: Bangó Margit, Dancs Annamari, Kállay Bori, Oszvald Marika, Rost Andrea, Boncsér Gergely, Kádár Szabolcs János, Molnár Levente, Pataki Bence
Hangszeres szólisták: Jávorkai Ádám, Jávorkai Sándor
Táncegyüttesek: Magyar Állami Népi Együttes, Táncverzum Balettkar
Népi zenekar: Szalonna és Bandája
Cigányzenekar: Vadász Károly és Zenekara
Szimfonikus zenekar: Szegedi Szimfonikus Zenekar
Zenei vezető, karmester: Silló István
Koreográfus: ifj. Zsuráfszky Zoltán
Szerkesztő – rendező: Novák Péter

A belépés díjtalan!