fbpx
szeptember 10. (szombat) 07.00 - október 01. (szombat) 23.00
HELLÓ, MUNKÁCSY! – Rajzpályázat általános iskolásoknak
Ingyenes
HELLÓ, MUNKÁCSY! – Rajzpályázat általános iskolásoknak
Helyszín: Békéscsaba
Időpont: 2022. szeptember 10. (szombat) 07.00 - 2022. október 01. (szombat) 23.00

Minden általános iskolást arra buzdítunk, hogy olvasson bele Gévai Csilla A fecsegő kastély című regényébe itt, amelyben két gyerek 1922-ben találja magát, amikor a Wenckheim-kastély még teljes pompájában áll, sőt, beszél is! De a gyerekeknek meg kell találniuk a hazavezető utat. A fecsegő kastély megismerteti velük Békéscsaba történelmének egyik izgalmas szakaszát, és megmutatja, hogy néha azokból lesznek a legjobb barátok, akikről a legkevésbé gondolnánk.

A regény ihletesére most az általános iskolásoknak készültünk egy pályázattal, amire egyénileg és osztályosan is nevezhettek! Ha te is gyakran szabadjára engeded a képzeleted, és szeretnél különleges pagonyos nyereményeket, akkor tarts velünk!

Mi a feladat?

Egészítsd ki a képet (ezt)! Tötsd le, nyomtasd ki és egészítsd ki!

Neked mi jutna eszedbe, ha lehuppannál Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeum lépcsőjén a festő szobra mellé? Igaziból is kipróbálhatod, sőt! Be is térhetsz a múzeumba, hogy ihletődj, de ha messze vagy Békéscsabától, akkor itt és itt érdekes információkat találhatsz, hogy tovább rajzold a képet!

Töltsd le a pdf-et, nyomtasd ki, és egészítsd ki a rajzot! Engedd el a fantáziád! Persze, az nagyon szuper, ha Munkácsy Mihály története, képei valamilyen módon megjelennek az alkotásodon, mert megihlettek téged.

A pályázat során bármilyen eszközt használhatsz, lehet fekete-fehér, színes vagy digitális is a leadott pályamunka.

Ha készen vagy, küldd el a rajzod a Csabagyöngye Kulturális Központnak az alábbi címre: 5600 Békéscsaba, Széchenyi utca 4.

Beküldési határidő: 2022. szeptember 10-től 2022. október 1-ig.

Tüntesd fel a levélben a képed címét – ha szükséges kiegészítő szöveget, történetet – az életkorodat, a nevedet, hogy melyik iskola melyik osztályába jársz, egy email címet, egy telefonszámot és egy postai címet.

Pályázók köre: 6–14 éves gyerekek

Eredményhirdetés és kiállítás a pályamunkákból:

2022. október 7-én 17.00 órakor lesz Békéscsabán a Munkácsy Emlékházban (Békéscsaba, Gyulai út 5, 5600), ahol a legjobb pályamunkákból kiállítás nyílik.

Díjazás:
Osztály nyertes: A legizgalmasabb és legtöbb pályázatot küldő osztály Pagony könyv- és játékcsomagot kap.

A legjobb egyéni nevezők pagonyos könyvcsomagban részesülnek.

Ha bármi kérdésed adódna, az info@pagony.hu címen segítünk!

Jó alkotást!