július 17. (péntek) 20.00
Grandmother’s Jam
Jegyár: 1.200 Ft
Grandmother’s Jam
Helyszín: Csabagyöngye
Időpont: 2020. július 17. (péntek) 20.00

A KONCERT AZ IDŐJÁRÁSRA VALÓ TEKINTETTEL AZ IFICASINOBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!

Kapunyitás: 20.00
Kezdés: 21.00

A békéscsabai Grandmother’s JAM zenekar nevét jelentéstanilag (nem veszünk bele ilyen marhaságokba, nyugodtan olvasd tovább) az amerikai szlengből származó jam-re, a közös örömzenélést kifejező fogalomból eredő szójátékra vezetik vissza. Nevükbe egyrészt – talán valami koragyerekkori frusztráció eredményeképp – a nagymama lekvárjával szembesítik a célközönséget, de a dzsemelés a zenekar lételemére is rámutat, melyet a „lekvár” tekintélyes, 12 fős legény- és leányságával, valamint vendégművészek gyakori zaklatásával magyaráznak.
Egyes vélemények szerint, mint mértékadó helyi zenei erőnek, nekik köszönhető, hogy a Funk gyökerei behatoltak a Viharsarok ízlésének kavicsos talajába.
A zenekar feldolgozásokat játszik 1995-ös debütálásuk óta. Olyan zenészek hírnevét teszik a kockára (gyakrabban öregbítik), mint Wilson Pickett, James Brown, Joe Cocker, Tom Jones, George Michael, Paul Simon, Prince, The Brand New Heavies vagy a The Blues Brothers Band, Morcheeba. Koncertjeik főként világslágerek újragondolása, klubkoncertek és hazai vagy külföldi fesztiválok közkedvelt fellépői.

Jegyár 1.200 Ft
Jegyek kaphatók a Csabagyöngyében, illetve a koncert előtt a stégen.