május 04. (csütörtök) 10.00
Éneklő Ifjúság – BÉKÉSCSABA // 2023
Ingyenes
Éneklő Ifjúság – BÉKÉSCSABA // 2023
Helyszín: Csabagyöngye
Időpont: 2023. május 04. (csütörtök) 10.00

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA és szakmai elődei a “Magyar Kórus,” valamint a “Bartók Szövetség” 1934 óta szervezi az “Éneklő Ifjúság” hangversenyeket, amely azóta élő mozgalommá terebélyesedett.

Az „Éneklő Ifjúság” minősítő hangverseny és ifjúsági kórustalálkozó ezen felhívása a Békés vármegyében működő általános és középiskolai énekkarok számára nyújt bemutatkozási és megmérettetési lehetőséget, támogatva ezzel a gyermek és ifjúsági énekkarok szakmai fejlődését, a kórusmozgalom utánpótlását és népszerűsítését. Évtizedek szép tradíciót megtörve 2020. és 2022. között a pandémiás világválság idején nélkülöznünk kellett ezen rendezvényt (is). Ám Bartók és Kodály országában ezt a műfajában és formátumában is klasszikus seregszemlét nem szabad elveszítenie megyénknek sem. Így az Éneklő Ifjúság találkozó megrendezését közösségi szakmai elköteleződéssel a Csabagyöngye saját feladataként ismét felvállalja, teszi ezt az ifjabb generáció érték- és hagyományalapú tehetséggondozásának jegyében. 

A Csabagyöngye Kulturális Központ (Békéscsaba) 2023-ban egy alkalommal hirdet meg „Éneklő Ifjúság” hangversenyt, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége – KÓTA országosan egységes kvalifikációs szabályrendszerében.

FELHÍVÁS
JELENTKEZÉSI LAP