október 10. (szombat) 18.00
Black Light Night
Black Light Night
Helyszín: Csabagyöngye
Időpont: 2020. október 10. (szombat) 18.00

18:00 Never Ending Memories
19:00 Syntax Error
20:00 Voyage
21:00 Finis Nihil

Jegyárak:
Elővételben: 2 000Ft
A koncert napján: 2 500 Ft
Jegyek vásárolhatók a helyszínen, valamint a www.ticketportal.hu weboldalon.

A MASZKHASZNÁLAT KÖTELEZŐ!!!
A rendezvény ideje alatt, az intézmény egész területén kötelező a szájat és az orrot folyamatosan elfedő maszk viselése, maszk nélkül még érvényes belépőjegy / karszalag birtokában sem lehet részt venni a programon.

A Never Ending Memories zenekar, 2020 márciusában alakult Békéscsabán. Még 2019-ben, a Premier Művészeti Magániskolában, egy fellépés alkalmával került elő, a The Cure – tól a The Love Cats című dal. Az előadás sikere után együtt maradt a csapat. Felicia magával ragadó énekhangja mindenkit elkápráztat, illetve kiváló alapot képez a későbbiekre tervezett saját dalok megírásához is. Az élő dob – basszus, a ritmus és virtuóz szóló gitár szekciót, a jövőben szintetizátor egészíti ki. Tagok: Koch Felicia ének, Hidasi János szóló gitár, Hursán György dob, Medovarszki János ritmus gitár, Kovács Moha Zsolt basszusgitár.

A Syntax Error formáció 1992-ben alakult Simon Tibor billentyűs, Kuti Péter operátor és Vas Roland énekes-szintetizátoros tagokkal. 1994 elején csatlakozott a társasághoz Gyarmathy Zsolt billentyűs, és Kuti Peti távozott. Ekkorra már a zenei stílus nagyjából kiforrta magát. 1996-ban megcélozták a „Ki mit tud?”-ot, a középdöntőig jutott a zenekar. 1996 novemberében a HDMFC klub a Petőfi Csarnokba hívta a bandát játszani, majd Aradon egy szabadtéri koncert valósult meg, melyet a helyi rádió élőben sugárzott. Ekkora már a székesfehérvári GISMO record leszerződtette a zenekart, de a kiadó megszűnt. 2017-ben úgy döntött a klasszikus felállás, hogy leporolja a régi zenéket, aktualizálja a dalokat, és ha másért nem, a régivágású szintipop-rajongók örömére… a digitális világ részeként ez már nem lehetetlen.

Mintegy 20 évnyi kihagyás után, a 2019-es A38 Hajón történt visszatérő koncert, illetve a 2020-as Fekete Zaj fesztivál fellépés utána, újra Békéscsabán a Voyage. Egyórás műsorral, friss hangzással készül a zenekar az estre. A csapat 1995 és 2000 között 3 albumot adott ki, mellyel hazánk határain túl is sikerült bemutatkozniuk. A 3 hanghordozó: 1996 – Vogue, 1998 – Vogue Again, 2000 – The Busstopfaceman. A Sziget, illetve más hazai fesztiválok rendszeres résztvevői voltak. Petrovszki Félix az eredeti felállás énekese erre az utazásra már nem váltott jegyet. Helyette Cselovszki Roland lépett a szintik mögül a frontra. Viszont a korábbi dobgép mellett, üde szinfoltként Martincsek Kázmér dobos erősíti a bandát. Tagok: Cselovszki Roland ének, gitár, programming, Mazán László basszusgitár, Martincsek Kázmér dob, Kovács Moha Zsolt gitár, vokál.

Volt egyszer a Nihil zenekar, mely valaha az volt Békéscsabának, Békés megyének, mint a Tankcsapda Debrecennek, a Kispál és a Borz Pécsnek vagy a Quimby Dunaújvárosnak. Az 1989-ben alakult zenekar országos ismertségnek örvendett. 1994-ben azonban a történet véget ért. A Nihil feloszlott, így a megyei kultuszzenekar nem léphetett az említett bandák útjára és nem vált a mainstream részévé.
Tavaly – a megalakulás 30. évfordulóján – a korábbi tagok, a gitáros-énekes Tóth „Goffry” András, a basszusgitáros Prisztavok Tibor és a dobos Mészáros „Leves” Levente újra összeálltak és a folytonosság végett a Finis Nihil nevet választották.
A zenekar nem ült fel a rózsaszín nosztalgiavonatra, hanem bátorságukat bizonyítva új számokkal készülnek a nagy visszatérése, a Black Light Nightra.