január 29. (szerda) 18.00
Bihari Túrák: Szőnyi Ferenc előadása
Ingyenes
Bihari Túrák: Szőnyi Ferenc előadása
Időpont: 2020. január 29. (szerda) 18.00

Szeretettel invitálunk minden kedves érdeklődőt következő előadásunkra, melynek vendége Szőnyi Ferenc ultratriatlonista, világbajnok lesz.
Szőnyi Ferenc 43 évesen kezdett el sportolni, futni, majd alig öt év elteltével megnyerte a Mexikóban megrendezett Deca ironman versenyt, majd egy évvel később a bravúrt megismételve újra megnyerte ezt a versenyt.
2013-ban Olaszországban a győri Rokob Józseffel harminc napon át minden nap teljesítve egy Ironman triatlon távot, tehát 3,8 kilométer úszást, 180 kilométer kerékpározást és 42 kilométer futást, először sikerült 30-szoros ironman (Triple Deca Ironman ) távot teljesíteni. Ezen az egyedülálló versenyen 2. helyezéssel büszkélkedhetett.
2017-ben és 2018-ban is rajthoz állt és mindkét alkalommal megnyerte a Himalájában megrendezett Hell Ultra Running versenyt, melyen 480 km magashegyi terepfutás volt a feladat a Himalája hágóin át összesen +10.000 m szint leküzdésével.
2019-ben mindamellett, hogy teljesítette futva az El Camino 780 km-es távját, majd egy dupla és két ötszörös ironman távot, elindult a mexikói 20x IronMan versenyen, melyen 2. helyezéssel zárt. Ő volt az első a világon, aki kétszer is teljesítette ezt a távot.
Szőnyi Ferenc a vetítéssel egybekötött előadásában megvilágítja azokat a motivációkat, és azt a gondolkodásmódot, amely hozzásegítette ehhez a világon is egyedülálló sport teljesítményhez. Megismerhetjük az ultratriatlon világát, annak nehézségeivel, gyötrelmeivel és a sikeres teljesítésekhez elengedhetetlen feltételekkel. Megtudhatjuk, mi kell ahhoz, hogy az olykor teljesíthetetlennek tűnő kihívások leküzdésekor elfogyó hitünket újra visszanyerjük, hogy miként legyünk a legzordabb körülmények között is nyertesek.
És nem utolsósorban megismerhetjük magát, az emberfeletti teljesítmények mögött megbújó embert.

A belépés díjtalan!