Hobbi

Társasjáték Klub (BÉTA – Békéscsabai Társasjáték Alakulat) 
Vezető neve: Lipták György
Foglalkozások ideje: péntekenként 14 órától 20 óráig

A Békéscsabai Társasjáték Alakulat (továbbiakban: BÉTA) egy társasjáték klub, amelyet néhány társasjáték-szerető fiatal hozott létre 2010. június 12-én. A klub célja, hogy minél több embert megismertessen a társasjátékok hasznosságával, illetve azok változatosságával, és kulturált szórakozási lehetőséget biztosítson a résztvevők számára. Az első alkalom óta, egy-két kihagyást leszámítva, a klub heti rendszerességgel működik különböző helyszíneken. Egy alkalom látottsága 14-25 fő átlagban és egy klubtalálkozón 8-10 különféle társasjáték bemutatására, kipróbálására is sor került. A BÉTA tagjai között egyaránt találhatunk egyetemista diákot és középiskolai tanárt, mivel a tagok különböző korú és foglalkozású fiatalok, akiket közös hobbijuk, a társasjátékozás köt össze.


Rejtvényklub és Ifjúsági Rejtvényklub

Vezető: Huszár Sándorné és Hankóné Zsilák Katalin
Kapcsolattartó: Balázs Viktor
Alkalmak: kéthetente

A Rejtvényklub a megszokott keretek között, a nyári szünet kivételével egész évben tartja foglalkozásait, minden második csütörtökön, Hankóné Zsilák Katalin vezetésével. A rendszeres rejtvényfejtés mellett nagy hangsúly kerül a különböző városi rendezvényeken való megjelenésre, és ezeken a játékot szerető közönség kiszolgálására.


 

Érmegyűjtők Köre

Vezető: Pádi Zoltán
Kapcsolattartó: Balázs Viktor

A Pádi Zoltán által irányított klubban a minden második szombaton zajló megszokott klubtevékenységen, és a felkutatott régi és új pénzérmék a közösség tagjainak való bemutatásán túl, gyűjteményes kiállításra is sor kerül az intézményben.


Igényes Zenei Élet (IZÉ) Klub

Vezető: Kindli József

Az Igényes Zenei Élet klub a ’80-as évek magyar és külföldi rock és jazz zenéjének hallgatásával, elemzésével foglalkozik.


KerékPárt Bringa Klub

Vezető: Solymosi Attila
Kapcsolattartó: Solymosi Attila
E-mail: kerekpart@csabagyongye.com
Foglalkozások ideje: havonta egyszer

2014. május 25. én megalakult a “KerékPárt” Bringa Klub. Működési helye a Csabagyöngye Kulturális Központ.

Kerékpártúrák, egyedi építésű- extrémbringa, illetve veterán kerékpár kiállítások tarkítják a Klub életét. Túráinkra bárki jöhet, aki szeretne tekerve kikapcsolódni. A túradíjunk 300ft/alkalom.

Amire büszkék vagyunk, hogy az általunk felterjesztett Békéscsabán gyártott KRENFI kerékpár, bekerült a Békéscsabai Települési Értéktárba.

http://www.facebook.com/kerekpart1


 

Körös Makett Klub

Vezető: Bodó Imre
Kapcsolattartó: Varga Gábor
Foglalkozások ideje: szerdánként 17:30

A klubfoglalkozásokon egy-egy témával foglalkozik a közösség, ilyenkor valamelyik klubtag tart előadást – esetenként külső előadót is hívnak –, van, amikor vetítenek, esetleg fotókat néznek. Az aktuális előadás után kötetlen beszélgetés formájában a klubtagok megnézik egymás munkáit, tanácsot adnak egymásnak.
A klubfoglalkozásokon túl rendszeresen járnak kirándulni repülőnapokra, múzeumokba. Sokfelé járnak versenyeken is, külföldön Münchenben, Gyulafehérváron, belföldön pedig az ország minden jelentős versenyén szerepeltek már (Mosonmagyaróvár, Szolnok, Miskolc, Debrecen, Apc, Eger, Nyíregyháza, Budapest, Szentendre).
Az elmúlt években a Makett Klub rendezvényei nemzetközivé váltak: Romániából, Szlovákiából, Olaszországból is érkeztek már kiállításaikra.


Darts Klub
Kapcsolattartó: Varga Gábor