Hagyomány

Csabai Pálinka Klub

A Csabai Pálinka Klub korelnöke: Kutyej Pál, elnöke: Lukácsi Sándor
Vezető: Varga Gábor
A Csabagyöngye Kulturális Központban működő csoport 2012. februárjában, a Csabai Farsang részeként megrendezett Turisztikai Konferencián alakult meg, majd márciusban megtartotta formális alakuló ülését is.
A Csabai Pálinka Klub minden hónap első hétfőjén tartja összejöveteleit és minden alkalommal egy-egy gyümölcs, a pálinkával kapcsolatos események, rendezvények képezik az összejövetelek témáját, sokszor (mindig) pálinkakóstolók színesítik a foglalkozásokat. A birs, az eper és a mindenféle (természetesen szigorúan prémium minőségű) gyümölcsökből készített vegyes pálinkák bemutatása mellett szakmai tanácsokat, praktikákat osztanak meg egymás között, a pálinkafőzéssel foglalkozó szakemberek, a náluk cefréjüket kifőzető, vagy azt saját maguk által kifőző pálinka tulajdonosok és a csupán a pálinkát kedvelő klubtagok.
A Klub alkalmanként kirándulásokat is szervez, szívesen neveznek be főzőversenyekre, segítenek megszervezni a VI. Csabai Házipálinka Versenyt.


 

Csabai Hungarikum Klub

A Hungarikum Klub célja vidékfejlesztési, helyi értékek megőrzését generáló munka érdekében elengedhetetlen a pályázati források felkutatása, kihasználása, és az Agrárgazdasági Kamarával való aktívabb együttműködés. A pályázatokon való indulás érdekében a klubhoz kapcsolódóan egyesület megalakítását tervezzük.