Életmód

Rehabilitációs klub
Vezető: Juhász Gabriella
Kapcsolattartó: Balázs Viktor
Alkalmak: hetente
A Rehabilitációs Klub a sok éve megszokott programja szerint végzi munkáját. Juhász Gabriella oktató vezetésével kedd délutánoként találkoznak, amikor is légzőgyakorlatokkal, jógával, stresszoldó technikákkal igyekszenek javítani fizikai és lelki állapotukon.


Szíves és hypertónia klub
Vezető: Mitykó György
Alkalmak: havonta egyszer
Kapcsolattartó: Mitykó György
A foglakozások jellemzően minden hónap első keddjén vannak. A klub közösséget képez a napjainkban népbetegségnek számító magasvérnyomás betegségben érintettek, valamint a szív- és érrendszeri betegségekkel élők számára.
A havi rendszerességgel hallgatható egészségügyi témájú, orvosi és orvostörténeti előadások az egészségügyi ismeretterjesztés által  erősítik a klub preventív jellegét. A közösség évenként kirándulásokat is szervez.


Lassú torna (Csi-kung)
Vezető: Forgács Lajos
Kapcsolattartó: Balázs Viktor
A közösség minden hétköznap este tartja foglalkozásait, amelyek bárki számára nyitottak.


Gerinctorna

Vezető: Lukács Katalin
A Gerinctorna klub heti foglalkozásait Lukács Katalin tartja. A tíz hónapon keresztül tartó sorozat célja, hogy megelőzze, illetve megszüntesse a gerincbántalmakat, melyek a mai életmód következtében a lakosság nagy része körében az érett felnőttkor időszakában nagy valószínűséggel kialakulhat. A rendszeres gerinctorna gyakorlatok ezenkívül sokat segítenek a helyes testtartás kialakításában és az ízületkímélő mozgáskultúra elsajátításában.


 

Egyensúly AE Egyesület
Vezető: Herczegné Számel Annamária
Az egyesület ES(ély)ERNYŐ projektjében működő Békés Megyei Esélyek Háza a Kulturális Központ IV. emeletén 2013-ban irodát nyitott. Munkájuk szerves része a partnerség építés, hálózatfejlesztés, koordinációs feladatok ellátása az esélyegyenlőség területén tevékenykedő civil szervezetek, valamint az önkormányzatok és munkáltatók között. Szakmai műhelyeket, képzéseket, konferenciákat, tréningeket szerveznek, ügyfélfogadást tartanak.


Sorsfonó Műhely

unnamedA Sorsfonó Önismereti Egyesület célja: A működési területén élők önismeretének, életvezetési tudatosságának fejlesztése, az ehhez szükséges eszközök tanítása.
A Sorsfonó Műhelyben az önkifejezés ősi formáival foglalkoznak: a playback, vagy más néven improvizációs, „újrajátszó, lejátszó vagy visszajátszó rögtönzés” az úgynevezett nem írott színházi formák közé tartozik. Ebben a műfajban a színészek a nézők által mesélt saját, személyes történeteket játsszák el improvizációs technikával.
A csoport nyitott. Havonta egy alkalommal találkoznak, amikor saját történeteiket varázsolják színpadra.


Gerincjóga
Kapcsolattartó: Varga Gábor


Fájdalom Nélkül Klub
Foglalkozások időpontja: kedd, 15:30-16:30
Foglalkozások gyakorisága: heti rendszerességgel
Foglalkozásvezető: Kokavecz Mátyásné gyógytornász

Kapcsolattartó: Mitykó György

Napjainkban a modern orvostudomány eredményei által meghosszabbodott az emberek élettartama. A kitolódott évek testi-lelki jólétben való megéléséhez nyújt segítséget a klub, ahol szakképzett gyógytornász vezetésével átmozgató tornát végeznek a résztvevők, melynek célja a mozgékonyság növelése, a fájdalmak enyhítése, és a mozgás örömének átélése.
A foglalkozásokon való részvétel kortól, nemtől függetlenül mindenkinek javasolt, akinek mozgásszervi panaszai vannak.


Lisztérzékeny Csoport Békéscsaba

Foglalkozásvezető: Hrabovszki Györgyné Marika
Kapcsolattartó: Balázs Viktor

A Lisztérzékenyek Békés Megyei Közhasznú Egyesülete 2001. júliusában alakult, és mint egyesület 2017. december 31-el megszűnt, viszont Lisztérzékeny Csoport Békéscsaba új néven a lisztérzékenységben, tejcukor érzékenységben szenvedő gyermek és felnőtt tagok segítése továbbra is működik.
A csoportunk egészségmegőrző, gyógyító, rehabilitációs, családsegítő és szociális tevékenységet végez, a csoport és tagjai társadalmi esélyegyenlőségének elősegítésén fáradozik.
Elsődleges feladata azok segítése, akik most szembesülnek a speciális gluténmentes diétához kapcsolódó mindennapos problémákkal és nehézségekkel.
Gyermekek felkészítése a felnőtt életre szakmai, orvosi, pszichológiai és dietetikus általi tanácsadással, konzultációkkal.
Előnyös kapcsolatok kialakítása a diétás, a lisztérzékenyek számra fogyasztható élelmiszereket előállító és forgalmazó üzemekkel, társaságokkal.