Nyárvégi Hangkavalkád Fesztivál a Zeneiskolában

Tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre GULYÁS MÁRTA Liszt-, Weiner- és Magyar Érdemrend Lovagkereszt- díjas zongoraművész és LUIS FERNANDO PÉREZ (Spanyolország) Albéniz-díjas zongoraművész nemzetközi zongora- és kamarazene mesterkurzusa és koncertjei Békéscsabán a Bartók Béla Szakgimnázium és AMI-ban 2019. augusztus 24 és szeptember 2. között.

A mesterkurzusra magyar és külföldi egyetemi hallgatók és ifjú művészek érkeznek Magyarországon kívül Németországból, Svájcból, Szerbiából, Japánból és Mexikóból.

A két művész a világ legnagyobb koncerttermeiben és fesztiváljain lép fel (pl.: Carnegie Hall, Tokioi Opera City, “Festival de La Roque D´Anthéron”, Richter Fesztivál, Santander Fesztivál, Budapesti Tavaszi Fesztivál, MÜPA Budapest, Zeneakadémia Budapest, Pablo Casals Fesztivál…).

A békéscsabai közönség a Nyárvégi Hangkavalkád Fesztiválon a Zeneiskola Bartók Termében 2019. augusztus 30-án 19 órától Gulyás Márta Brahms estjét hallgathatja meg, melyen közreműködik Lokodi Károly hegedűművész, a Marosvásárhelyi Filharmónia Tiberius vonósnégyesének művésze és Tomasz Máté Junior Prima-díjas gordonkaművész.

2019. augusztus 31-én 19 órakor Luis Fernando Pérez lép színpadra. Műsorában Schubert, Milhaud, Bach átiratok, Chopin és Rachmaninov művei szólalnak meg. Zongoraestjének első felében partnere Császár Zsuzsanna zongoraművész, a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának docense lesz.

A két hangversenyre az 1200 ft-os belépő jegyeket a helyszínen a koncertek előtt lehet megvásárolni. A fesztivál a mesterkurzus fiatal művészeinek gálahangversenyével zárul szeptember 1-jén 16.00 és 18.30 órakor. Az ifjú muzsikusok augusztus 27-31 között Déli Matiné hangversenyek keretében is bemutatkoznak a zeneiskolában.

Ezekre a koncertekre a belépés ingyenes.