Betyárok, rock, forró táncok – ezekkel vár a CSAKK FESZT!

Nemzetközileg is elismert magyar sztárokat hoz a Főtéri Nyár negyedik hete, a CSAKK FESZT.

A CSAKK FESZT felvezetéseképpen a Dolce Dance Nemzetközi Tánciskola bemutatóját láthatják a Főtérre érkezők.  A műsorban olyan forró táncok kerülnek bemutatásra, mint a kubai salsa, bachata, kizomba, vagy a rueda de casion.

Kőváry Pétert a nagyközönség szélesebb körben a NEO gitáros/énekeseként illetve dj/producerként ismerhette meg a 2000-es években. A Peter Kovary & The Royal Rebels zenéjében ötvöződik a 60-as 70-es évek klasszikus rock, blues-rock zenéje (Stones, Beatles, Zeppelin) a 90-es évek, 2000-es évek retro rock vonulata (The Black Crowes, Lenny Kravitz, Jet, Wolfmother), egy kis southern rock ízzel megfűszerezve (The Allman Brothers ) mindez mai köntösbe öltöztetve.

A The Trousers 2006-ban alakult. Zenéjük a klasszikus, nyers rock and roll (The Rolling Stones, The Stooges, AC/DC) és a modernebb, dalközpontú garázsrock (The Hellacopters) sajátos keveréke. A THE TROUSERS az elmúlt években a jelentős budapesti és vidéki  és fesztiválok (Sziget, Volt, Hegyalja, SZÍN) mellett rendszeresen játszik európai országokban is.  A két zenekar augusztus 7-én csap egy hatalmas bulit a Főtéri Nyár keretein belül.

Csemer Boglárka  „BOGGIE” énekes, dalszerző már évek óta a hazai zenei élet szereplője. Kisgyerek kora óta tudatosan készült a zenei pályára, folyamatosan képezte magát. A népzenétől, a klasszikus zenén, a jazzen és a popon keresztül sok mindenbe belekóstolt. Színes egyvelegét most elhozza Békéscsabára is, 8-án (csütörtökön) 20 órától.

A Bohemian Betyars 2009-es működése óta nem csak ország, de világszerte belopta magát egy tekintélyes méretű közönség szívébe speed-folk-freak-punkos, magával ragadó, energikus formációjával.  A koncertjeik közvetlen, ösztönből áradó, életigenlő hangulata felszabadítja a közönség érzelmeit, az ember zsigerébe hatol, és minden lábat táncra bír.

ByeAlex Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba és azóta is több országosan ismert dalt írt (Hé Budapest, Fekete, Az én rózsám). Zenekarával folyamatos látogatói a fesztiváloknak és kluboknak. 2015-től a csapat már ByeAlex és a Slepp néven járja az országot és írja a dalokat.

A CSAKK FESZT hetét augusztus 11-én az Arany János Művelődési Ház főtéri játszóháza zárja majd.