Színes Mozaikkal fordul augusztusba a Főtéri Nyár

A LOCAL7 után július 30-tól a Főtéri Mozaik pezsdíti tovább Békéscsaba szívét.

Üdítő műsorral nyitja a hetet Komlósi Kata és Puskás Dani. A művészek fergeteges operett előadással kedveskednek a nézőknek.  A repertoár többek között a Csárdáskirálynő, a Marica grófnő, az Én és a kisöcsém, és a Cigánybáró nótáival megtűzdelve várja az érdeklődőket.

A Tánc Napja alkalmából immáron harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Nyugdíjas és Civil Kulturális Találkozó. A szervezők hagyományőrző néptánccal, többféle has-és szalontánccal, valamint orosz cigánytánccal szórakoztatják a csabai közönséget.

Az 1993-ban alakult Watchtower nevű Jimi Hendrix emlékzenekar stílusa a blues és a hard-rock keveréke, mely a hallgatóban progresszív hatást kelt. Ezt a hatást augusztus 1-jén ízlelhetjük meg saját fülünkkel.

Az Európa-szerte rendkívül népszerű budapesti ED PHILIPS AND THE MEMPHIS PATROL hatalmas energiával és egyedülálló imázzsal eleveníti fel Elvis Presley mindenki által ismert slágereit. A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek rockabilly hangzásánál. Ez a félreismerhetetlen feeling augusztus 2-án vár ránk a Csabagyöngye stégjén.

A „synth” és „cinema” szavakból, electronic-downtempo fúziós zenéból, valamint gyulai és környékbeli jóbarátokból 2014-ben jött létre a Synema: a házi legendárium szerint egy moziban tartották az első próbákat. Zenéjüket ambient, trip-hop, drum ’n’ bass elemek színesítik, főleg „manuális” hangszereken előadva.

A Főtéri Mozaikot 4-én, vasárnap a Jaminai Közösségi Ház játszóháza zárja majd.