Helyi közönségkedvenceket hoz a LOCAL7

Július 23-tól a LOCAL7-re keresztelt hét programjain keresztül kisérhetjük tovább a Főtéri Nyarat.

Ha a Békés megyei klasszikus zenére gondolunk, akkor rögtön beugorhat az Alföld Quartet. Ezért a csapat elmaradhatatlan „kelléke” a Főtéri Nyárnak, így velük indul a Local7.

Az Ének és Irodalom napján a látogatókra hagyományőrző népdalok, Békéscsaba és környékének különböző népdalköreinek, együtteseinek előadása vár. A fellépő irodalmi kör több vers és próza előadásával színesíti az estét.

Másnapra a Wolband Amadeus, – a Premier Művészeti Konzi Zenekara – Farkas András művésztanár vezetésével lendületes blues, rock, funk, jazz és reggae muzsikákkal készül.

A LOCAL7-re érkezik hazánk egyik legkeresettebb koncertzenekara is, a Dirty Slippers. Az előző két évben a zenekar a Szent István Téren adott nagy sikerű koncerteket, így az idei évben egy különleges, csak a Csabagyöngye stégszínpadán bemutatásra kerülő akusztikus koncerttel örvendezteti meg a rajongóit.

A Torony Band 1998 óta működő nosztalgia, vagy mai kifejezéssel élve „ retro  zenekar”, ami az elmúlt 50 év legnépszerűbb, külföldi és magyar rock slágereit adja elő. Ez most sem lesz másképp, július 27-én a békési csapat zenéje tölti be a Főteret.

A Munkácsy Emlékház az idei évben egyedi könyvjelző készítésével várja a kicsiket és a nagyokat vasárnapi játszóházukba.  A szervezők azt ígérik, hogy a boldog békeidők hangulatát idéző kreatív alkotások minden könyvet egyedivé varázsolnak a változatos díszítéseknek köszönhetően.