A Csabagyöngyébe érkezik az Aranylabda

Az Albert Flórián Labdarúgó Utánpótlás- és Sportalapítvány elsődleges feladatának tartja Albert Flórián emlékének, szellemiségének ápolását.
Ennek egyik legfontosabb eszköze egy újonnan létrehozott utazókiállítás, mely által széles körben megismerhetővé válik az egyetlen magyar Aranylabdás labdarúgó csodálatos sportpályafutása, másfelől annak a szellemiségnek a közvetítése, amelyet élete során a sportpályán és azon túl is képviselt.

Az újszerű kiállítási élmény egyfelől a korszerű kiállítástechnikában, az
interaktivitásban, másfelől Albert Flórián saját szavaival előadott életrajzi
beszámolójának közvetlen hangneméből fakad. A közvetlen, őszinte szavak a látogatóban a személyes ismeret érzését keltik, a látogató szinte részesévé válik Albert Flórián életének és sportpályafutásának.

A kiállítás egyszerre kínál élményt a családosoknak, gyerekeknek,
iskoláskorúaknak és az idősebb generációnak. Az idősebbek számára a magyar labdarúgás egyik legszebb időszakának felelevenítésével újra átélhetővé válnak a korábbi sportsikerek, ezen belül is elsősorban Albert Flórián, a „Császár” legemlékezetesebb pillanatai, eredményei. A fiatalok számára pedig a korszerű kiállítási nyelv és az interaktív megoldások által jönnek közelebb a múlt eseményei.


A kiállításon a különleges sporttörténeti ereklyék, a sportfelszerelések és
számos személyes tárgy mellett a mindmáig egyetlen magyar által elnyert
Aranylabda is megtekinthető. A kiállítás által közvetíthetővé válik az a példaértékű sportpályafutás és emberi nagyság, amely minden fiatal számára minta lehet.

Kiegészítő elemek:

  • Játssz együtt Albert Flóriánnal!
    Interaktív kvíz és csocsóasztal
    A kiállítás arculati elemei szerint átalakított csocsóasztal áll a játszani kívánó látogatók rendelkezésére. A látogatók a két nagy rivális, a Ferencváros és az Újpest csapataival mérhetik össze csocsótudásukat.
  • A látogató egy érintőképernyőn megjelenítve 10 db feleletválasztós (a, b, c, d opciók) kérdésre kell válaszoljon Albert Flórián pályafutásával kapcsolatban. A kérdésekre adandó helyes válaszok természetesen a kiállítási anyagból levezethetők. A válaszadó annyi csocsólabdát szerez, ahány helyes választ adott.
    A csocsóasztal a kvízkérdésekre adott helyes válaszok száma alapján adagolja a labdát a játékosoknak.