18. alkalommal a Műemléksorsok nyomában

2002 óta évente folyamatosan, idén 18. alkalommal kerül megszervezésre a Kisnemesi Otthonok Országos Találkozója a Munkácsy Emlékházban.

Március 28-án 14 órától szakmai előadások várják az érdeklődőket. Előadóink és témáink: a 18. alkalomra egy rövid képes összefoglalóval készülnek a szervezők a programsorozat eddig legfontosabb eredményeiről, eseményeiről. A tervezett további előadások során Füry Anna művészettörténész a Munkácsy Emlékház felújításáról, Dr. Virág Zsolt, Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram végrehajtásáért felelős miniszteri biztos a szabadkígyósi kastély fejlesztési projektjéről tart előadást. A komlódtótfalui Becsky-Kossuth-kúria és az egri Butler-ház felújításáról Dr. Nagy Gergely építészmérnök számol be, Kokas László építész pedig a budai Hild villába és a benne működő Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetébe kalauzolja a közönséget. Az Ursziny-Beliczey-kúria múltját, jelenét és jövőjét Fajzi Tamás, építész illetve Lenkefi Zoltán, a Napsugár Bábszínház igazgatója ismerteti. Az előadások sora a nemesi és úri családok étkezési szokásait bemutató előadással zárul.

Az előadásokon való részvétel ingyenes!

Másnap gyalogos felfedező túrához lehet csatlakozni, mely során Békéscsaba megújult műemlékeit és nevezetességeit tekinthetik meg az érdeklődők. Gyülekezés: 9 órakor a Munkácsy Emlékházban.

Ebéd: 2 500 Ft/fő (Előzetes jelentkezés szükséges a munkacsyhaz@gmail.com vagy a 66/442-080-as elérhetőségeken.)

TÁMOGATÓINK: BÉKÉS MEGYEI ÉPÍTÉSZKAMARA, CSABAI KOLBÁSZKLUB, NÁDOR ÉTTEREM