A Filharmónia Magyarország programajánlója

Április 18-án (szerdán) a Filharmónia Magyarország szervezői a Csabagyöngye Kulturális Központban adtak sajtótájékoztatót idei programkínálatuk kapcsán.

A sajtótájékoztató középpontjában a Con spirito – Egyházzenei Fesztivál állt, mely rendezvény május 17. és 20. között kerül megrendezésre Békéscsabán.

A fesztivál békéscsabai hangversenyeinek az Evangélikus Kistemplom ad otthont. Május 17-én 19 órától a CANTORES MINORES – a Helsinki Evangélikus Püspökség Fiúkórusa és a BUDAPESTI VONÓSOK előadását élvezhetjük, 18-án, 19 órától VÁRDAI ISTVÁN ÉS FEJÉRVÁRI ZOLTÁN HANGVERSENYE vár ránk, 19-én, 19 órától pedig a LUTHER ÉNEKEK ÉS FELDOLGOZÁSAI című műsor kerül terítékre. Az Evangélikus Kistemplomban zajló programsort végül 20-án Ünnepi istentisztelet zárja, melynek során a Calandrella Kamarakórust láthatjuk, hallhatjuk.

A Filharmónia Magyarország a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál hangversenyei mellett további, ismeretterjesztő programokat is ajánl az érdeklődők számára. A Csabagyöngye Kulturális Központ ad otthont május 18-án 14 órától Luther lantjától a szentek hárfájáig – evangélikus egyházzene Magyarországon című kiállítás megnyitójának, illetve még aznap, 14:30-tól Scholz Anna Bach és a vonós hangszerek összefonódását bemutató előadásának.

Az intézményben május 19-én Kamp Salamon előadásából pedig megismerhetjük Luther és Bach zenefelfogását, illetve, hogy mit is jelent a trias harmonica perfecta.

Bővebb tájékoztatás és jegyinfo a Con Spirito Egyházzenei Fesztivál valamennyi eseményéről:  

Filharmónia Magyarország Békés Megyei Irodája

Telefon: 66/442-120

Mobil: +36 30 920 2953

bekescsaba@filharmonia.hu