Békéscsabán Koncz Zsuzsa Tündérországa

Az énekesnő Békéscsabán is bemutatásra kerülő lemezének külön érdekessége, hogy a néhai Bódi László (Cipő) két, eddig nem publikált dala is szerepel rajta.
Koncz Zsuzsa Tündérország című stúdióalbuma 2013-ban jelent meg. Az új albummal töretlenül folytatódik ugyan a Koncz Zsuzsa életmű, ám úgy tűnik, igen fontos, szövegében és hangzásában is kivételes album született. A zenei anyagában szélsőséges és modern lírai zenék szövegét Tóth Krisztinától Bródy Jánoson keresztül József Attiláig, zenéjét pedig többek között Tolcsvay László, Závodi Gábor, Gerendás Péter jegyzik. Az album már egy éve platinalemez lett.

A lemez szélsőségességéről így nyilatkozott a művésznő:
„Azon kaptam magam, hogy amiként halad az idő, és a körülöttem kavargó világ radikalizálódik, én is élesebben fogalmazom. Néhány évvel ezelőtt még féltem Tóth Krisztina Repülő című mély, drámai versétől, de valószínű, hogy József Attila Világosíts föl című költeménye is csak a privát lelkemhez szólt. Mostanra lettem kész arra, hogy elénekeljem ezeket”.
Az album másik különlegessége az a két, Cipő által megzenésített vers is, melyek tulajdonképpen a lemez ötletét adták. „Tudtam, hogy ezt a két dalt, mely Cipőtől nálam maradt, el kell juttatnom az igazi címzettekhez, a közönséghez. Nehéz, felelősségteljes örökség ez nekem” – mesélte az énekesnő a Republic 2013-ban elhunyt frontemberének szerzeményeiről.
Emellett az albumon helyet kapott például a Koncz Zsuzsa által sokszor énekelt, lemezen azonban korábban meg nem jelent Lehetett volna című dal is, továbbá többek között Bródy János és Müller Péter Sziámi versei. A zenéket Tolcsvay László, Illés Lajos, Maróthy Zoltán és Gerendás Péter szerezték, Závodi Gábor két dalt, Bornai Tibor és Lerch István pedig egy-egy számot zeneszerző-szövegíróként jegyez az albumon.
„Lassan és kétségek között indultunk, de a felvételeket végül már szinte eufóriában fejeztük be” – mondta a művésznő a lemezről, aki úgy véli, fontos szerepet kap életművében a Tündérország.
Békéscsabán a Tavaszi Fesztivál programjában kerül bemutatásra a lemez. A március 13-i koncertre 4400 forintos áron már kaphatók a jegyek a Csabagyöngye Kulturális Központ információjában, illetve online.
Plaki_koncz