A művészet hozza a tavaszt idén is

Az ország legismertebb előadóival és nemzetközi produkciókkal érkezik a tavasz Békéscsabára. A hagyományos Tavaszi Fesztivál ebben az évben is egyet jelent a legmagasabb minőséggel.
A Csabagyöngye Kulturális Központ fogja össze idén is az egy hónapos programsort, melyből a Munkácsy múzeum, a megyei könyvtár és a Jókai színház is kiveszi a részét. A kulturális központ a tőle megszokott változatos kínálattal és nívós produkciókkal jelentkezik.

Az egyik helyi kedvenc, a Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar estjével indul március 9-én a Tavaszi Fesztivál. A folytatásban fellép majd a Budapest Acoustic Band, Koncz Zsuzsa is bemutatja Tündérország című új lemezét, majd egy hétre rá hazánk legnépszerűbb és legkiválóbb koncertzenekara, a Quimby zenél a Csabagyöngyében. Igazi zenei csemegét ígér az idei Blues Ház, amin Békéscsaba legnagyobb tehetségei, Békés megye legismertebb blues zenekara és két világhírű előadó (az osztrák Ripoff Raskolnikov és az amerikai Kasai Jnofinn) is itt lesz. Az est korábbi fellépői a fesztivál két sztárvendégével kiegészülve, közös örömzenével mutatják meg, hogy a zenében nincsenek határok.
koncz_vágottDe Békéscsabán koncertezik a március 9-április 7. közötti időszakban a hazai jazz két kiválósága, az In Line Group és Babos Gyula, aztán egy kultikus együttes, a Vágtázó Halottkémek. A helyiek közül nem maradhat el a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, az Erkel és a Bartók Kórusok, az Alföld Vonósnégyes és Rázga Áron, valamint a Csaba Big Band koncertje – s mindez csak a zenei produkciók sora.
Kasai JnofinnFeledhetetlen élményt ígérnek a szervezők a Dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház előadásával is, de a következő hetekben nyíló kiállítások is arra biztatnak mindenkit: érdemes ott lenni a Tavaszi Fesztivál minél több eseményén.
Quimby 1A részletes programot megtalálja ide kattintva.
Online jegyvásárlás pedig itt.