Pálinkaverseny a Békés megyeieknek

Idén is keresi Békés megye legjobb házipálinkáját a Csabagyöngye Kulturális Központ és a Csabai Pálinka Klub.

Az elmúlt évek egyre növekvő sikere után ebben az évben is megrendezik a Békés Megyei Házipálinka Versenyt. A szervezők a Csabai Pálinka Klub tagjai, valamint Békés megye határain belül élő magánfőzők és bérfőzetők Békés megyében főzött, vagy főzetett pálinkáit várják.

Fél liternyi itallal lehet nevezni vadgyümölcs, nemes gyümölcs, szőlő törköly, vegyes, érlelt (legalább három hónapon át fahordóban érlelt gyümölcs- vagy törkölypálinka), ópálinka (az a gyümölcs- vagy törkölypálinka, amit legalább egy évig érleltek fahordóban) és ágyas pálinka (gyümölccsel együtt legalább három hónapon át érlelt gyümölcspálinka) kategóriákban.

Pálinkaverseny

A nyilvános zsűrizés február 14-én (szombaton) 9 órától, a Csabagyöngye Kulturális Központ 1. emeleti Panoráma termében lesz, az eredményhirdetést még aznap, a zsűrizés után tartják.

A szervezők egyik célja a versennyel a házipálinkák minőségének javítása, épp ezért az értékelőlapokat (okulásként) a nevezőknek el is juttatják a versenyt követően.

Nevezni február 10-ig lehet a Csabagyöngye Kulturális Központban. A verseny kiírása letölthető innen, a nevezési lap pedig innen. További felvilágosítás kérhető Varga Gábortól a 66/449-222-es és a 30/456-7227-es telefonszámokon, vagy a gaborva@gmail.com e-mail címen.