Egészségesen – a Csabagyöngyével

Új közösség kezd dolgozni a Csabagyöngye Kulturális Központban. Január 24-én, szombaton indul az Egészségklub. 

Az Egészségklub megalakulásának ötletét az egyre több pajzsmirigy betegséggel küzdő egyén adta. Mivel ez igen komplex téma, a szervezők célszerűnek látták több oldalról megközelíteni az egészség témakört.
2014. januárjában jött létre a klub, többek között érintve az immunrendszer-, diéta-fogyókúra-, allergia témakörét. Az idei tervek között szerepel a hormonegyensúly témaköre, különböző masszázs-technikák ismertetése, gyógynövényismeret, a táplálkozás témakörének mélyebb megismerése főzőiskola keretein belül.
A legfontosabb a megelőzés, ehhez viszont egészségtudatosabb viselkedésre van szükség. Ez pedig csak akkor érhető el, ha lehetőséget adunk az érdeklődő embereknek, hogy információkat gyűjtsenek, kérdéseikre választ kapjanak és egymás pozitív példáin (pl. életmódváltás) keresztül erőt merítsenek a saját tetteikhez.
Mindebben segít a Csabagyöngye Egészségklub, ami a Rózsakert Piacról költözik át a kulturális központba. A közösség folyamatosan várja az egészségük iránt felelősséget érzők csatlakozását a Csabagyöngye Egészségklubhoz.

Egeszseg