Pribojszki Mátyás Band & Big Daddy Wilson

Csak három koncertjük lesz az országban; az egyik itt, a Csabagyöngyében.

Pribojszki Mátyás az egyik legismertebb hazai szájharmonikás, aki szólóban, valamint zenekarával már keresztül-kasul bejárta Európát, több mint 30 országban koncertezett és itthon is alig akad olyan klub, vagy fesztivál, ahol ne lépett volna fel a csapat. Pribojszki Mátyás korábban a nemzetközileg is elismert Blues Fools zenekar frontembereként elsősorban a blues rajongók körében vált ismertté, de új csapatával, a Pribojszki Mátyás Band-del az elmúlt egy évtizedben az igényes, hangszeres élőzenét kedvelő, szélesebb közönség számára is bemutatkozott. A csapat tagjai olyan kiváló jazz/blues muzsikusok, akiket a saját hangszerükön az itthoni legjobbak között tartanak számon: Pribojszki Mátyás (szájharmonika, ének), Kovács Erik (zongora), Molnár Dániel (dob), Szász Ferenc (gitár), Eckert Ervin (basszusgitár). Matyira büszkék vagyunk külön amiatt is, mert Békéscsabáról indulva érte el nemzetközi sikereit.

Az észak-karolinai születésű, gospelen nevelkedett – egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket elért – Big Daddy Wilson jól ismert Magyarországon. Pribojszki Mátyással közel tíz éve találkoztak egy nemzetközi blues fesztiválon, ahol az est végén közös örömzenélésre is sor került. Ezt a felejthetetlen estét követte már számos koncert.

Tavaly ősszel, Pribojszki Mátyás amerikai turnéját követően fogalmazódott meg a gondolat egy közös koncertturnéval és lemezfelvétellel kapcsolatosan, amely idén februárban valósul meg.
Magyarországon három koncertet adnak közösen, február 12-én Békéscsabán, 13-án Budapesten, majd 14-én Tállyán.
A repertoáron a Pribojszki Mátyás Band és Big Daddy Wilson saját szerzeményei kapnak teret, egyedi hangszerelésben, Big Daddy Wilson különleges énekhangjával, stílusával fűszerezve. Felcsendülnek blues, soul, funky és gospel dallamok egyaránt, amely egy igazán különleges zenei élményt ad a közönség számára.

Békéscsabai koncertjük február 12-én (csütörtökön) este 7 órakor lesz a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Online jegyekért kattintson ide!