Életmód

Rehabilitációs klub
Vezető: Juhász Gabriella
Kapcsolattartó: Herczeg Tamás
Alkalmak: hetente
A Rehabilitációs Klub a sok éve megszokott programja szerint végzi munkáját. Juhász Gabriella oktató vezetésével kedd és csütörtök délutánoként találkoznak, amikor is légzőgyakorlatokkal, jógával, stresszoldó technikákkal igyekszenek javítani fizikai és lelki állapotukon.


Szíves és hypertónia klub
Vezető: Csávás Imre
Alkalmak: havonta egyszer
Kapcsolattartó: Herczeg Tamás
A foglakozások jellemzően minden hónap első keddjén vannak. Főképp az egészséges életmóddal és a magasvérnyomás betegséggel kapcsolatos előadások várják majd az érdeklődőket, valamint kirándulásokat is szervez a tagság.


Lassú torna (Csi-kung)
Helye: Csabagyöngye Kulturális Központ
Vezető: Forgács Lajos
Kapcsolattartó: Balázs Viktor
A közösség minden hétköznap este tartja foglalkozásait, amelyek bárki számára nyitottak.


Gerinctorna
A Gerinctorna klub heti foglalkozásait Lukács Katalin tartja. A tíz hónapon keresztül tartó sorozat célja, hogy megelőzze, illetve megszüntesse a gerincbántalmakat, melyek a mai életmód következtében a lakosság nagy része körében az érett felnőttkor időszakában nagy valószínűséggel kialakulhat. A rendszeres gerinctorna gyakorlatok ezenkívül sokat segítenek a helyes testtartás kialakításában és az ízületkímélő mozgáskultúra elsajátításában.


 

Egyensúly AE Egyesület
Vezető: Herczegné Számel Annamária
Az egyesület ES(ély)ERNYŐ projektjében működő Békés Megyei Esélyek Háza a Kulturális Központ IV. emeletén 2013-ban irodát nyitott. Munkájuk szerves része a partnerség építés, hálózatfejlesztés, koordinációs feladatok ellátása az esélyegyenlőség területén tevékenykedő civil szervezetek, valamint az önkormányzatok és munkáltatók között. Szakmai műhelyeket, képzéseket, konferenciákat, tréningeket szerveznek, ügyfélfogadást tartanak.


Sorsfonó Műhely

unnamedA Sorsfonó Önismereti Egyesület célja: A működési területén élők önismeretének, életvezetési tudatosságának fejlesztése, az ehhez szükséges eszközök tanítása.
A Sorsfonó Műhelyben az önkifejezés ősi formáival foglalkoznak: a playback, vagy más néven improvizációs, „újrajátszó, lejátszó vagy visszajátszó rögtönzés” az úgynevezett nem írott színházi formák közé tartozik. Ebben a műfajban a színészek a nézők által mesélt saját, személyes történeteket játsszák el improvizációs technikával.
A csoport nyitott. Havonta egy alkalommal találkoznak, amikor saját történeteiket varázsolják színpadra.
Következő foglalkozásaik:  december 14.


 

Gerincjóga
Kapcsolattartó: Varga Gábor


Fájdalom Nélkül Klub
Foglalkozások időpontja: kedd, 16:00-17:00
Foglalkozások gyakorisága: heti rendszerességgel
Foglalkozásvezető: Dr. Tóth Jánosné gyógytornász

Napjainkban a modern orvostudomány eredményei által meghosszabbodott az emberek élettartama. A kitolódott évek testi-lelki jólétben való megéléséhez nyújt segítséget a klub, ahol szakképzett gyógytornász vezetésével átmozgató tornát végeznek a résztvevők, melynek célja a mozgékonyság növelése, a fájdalmak enyhítése, és a mozgás örömének átélése.
A gyógytornász nem kizárólag a tornagyakorlatok, hanem a beszélgetés, a közösségi foglalkozás jótékony hatása által is elősegíti a résztvevők jó közérzetének kialakulását.
A foglalkozásokon való részvétel kortól, nemtől függetlenül mindenkinek javasolt, akinek mozgásszervi panaszai vannak.