Újra Big Band Hétvége a Csabagyöngyében!

A jazz, azon belül is a big band műfaj kedvelőinek kedvez a Csabagyöngye teraszán augusztus első hétvégéjén megrendezésre kerülő Big Band Hétvége, melynek házigazdája az alig négy éves Csaba Big Band.

Szóval ismét Big Band Hétvége a Csabagyöngye Stégen!
Augusztus 3. péntek 20.00
Coda Nostra Big Band
A Coda Nostra Big Band 2008-ban alakult egy baráti társaságból. Tagjaik hivatásos és amatőr zenészek akiket az együttzenélés szeretete, a fellépések- és közös utazások élményei valamint a barátság tartanak össze. Repertoárukat a hagyományos swing-es big band muzsika mellett latin és modernebb jazz darabok egyaránt alkotják. 
Rendszeres résztvevői belföldi és külföldi zenei fesztiváloknak, szakmai rendezvényeknek. A Magyar Jazz Szövetség 2017-ben az elérhető legmagasabb “A” kategória Arany diplomával minősítette a zenekar tevékenységét. Az együttes vezetője Varga Botond, művészeti vezetője Hajdu István. Énekel Kész Petra.
Augusztus 4. szombat 20.00
Csaba Big Band
Csaba Big Band 2013-ban alakult Illyés Miklós és Kajári János szervezésében a Csabagyöngye  művészeti csoportjaként. Már az első hónapokban kapott fellépési lehetőséget a Csabagyöngye Kulturális Központtól, amit több sikeres fellépés is követett.

2014-ben  benevezett a csapat a Budapesti nemzetközi Big Band találkozóra, ahol a legnehezebb A kategóriában B minősítéssel jutalmazta a nemzetközi zsűri a produkciót.  2015-ben pedig elkészült az együttes első saját száma a Csabagyöngye hangstúdiójában, amely olyan jól sikerült, hogy a Budapesti JAZZY rádió 2016 áprilisa óta műsoraiban szerepelteti.

Az együttes vezetője Illyés Miklós.
2018 NYÁRI műsorfüzet: https://bit.ly/2MXkLtM
Nyári Táborok Békéscsabán (2018): https://bit.ly/2Lvdyk1
Csabagyöngye konferenciafüzet: http://bit.ly/2ksRNXI