Újra Békéscsabán a Nemzeti Filharmonikusok

A Filharmónia Összhang Bérlet harmadik hangversenyét a Nemzeti Filharmonikusok adják december 8-án, 19:30-kor Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

A Nemzeti Filharmonikusokat igen régen köszönthettük legutóbb Békéscsabán, ráadásul remek műsorral érkezik a közel 80 tagú együttes.

Műsoron:
Bach: É-dúr hegedűverseny- átirat
Bernstein: West Side Story-szimfonikus táncok
Ravel: Alborada del gracioso
Debussy- Kocsis: Image oubliée
Gershwin: Egy amerikai Párizsban

Vezényel és vibrafonon közreműködik: RÁCZ ZOLTÁN.

Rácz Zoltán az utóbbi évtizedekben komoly érdemeket szerzett a Nemzeti Filharmonikusok repertoárjának felfrissítésében, elhanyagolt remekművek, klasszikus szerzők méltatlanul elfeledett alkotásainak bemutatásában, nemcsak, mint az Amadinda ütőhangszeres együttes vezetőjeként. Ezen a koncerten szólistaként is fellép, Bach versenyművében. A műsort keretező alkotások szerzői 1937-ben, nyolcvan éve hunytak el – Ravel a zenekari színek, hangulatok, népzenei motívumok mesteri ötvözője, különösen igaz ez spanyolos hangzásvilágú alkotásaira, mint amilyen a zongoraműből meghangszerelt Alborada del Gracioso. George Gershwin szintén nagy „keverőművész”; ő az európai hagyomány és a jazz összeházasításával került be a zenetörténet zseniális újítóinak sorába.

Az ő nyomdokain haladva írta meg a modern Rómeó és Júlia-adaptációhoz írt legnépszerűbb musical zenéjét Leonard Bernstein, amelyből később az itt hallható zenekari szvit készült. A Kocsis Zoltán hangszerelésében elhangzó Debussy-zongoramű különlegessége, hogy a zeneszerző halála után hatvan évvel jelent meg nyomtatásban, innen ered a címéhez tartozó „elfeledett” jelző.

A koncertre 4900 forintos áron lehet jegyet váltani. 

Jegyvásárlásnál érvényesíthető kedvezmények:
Diákok és nyugdíjasok számára 10%,
Csaba kártya tulajdonosok számára 10%,
Filharmónia bérletesek számára 20%.

A kedvezmények nem vonhatók össze.

Jegyek vásárolhatók a Filharmónia irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28., „U-alakú”; telefon: 66 442 120, 30 920 2953; e-mail: bekescsaba@filharmonia.hu) és a www.jegymester.hu oldalon.
Jegyek a hangverseny előtt a helyszínen is válthatók, de érdemes e-mailben vagy telefonon előre lefoglalni a kívánt helyet.