Augusztusban igazi koncertkavalkád a Csabagyöngye stégen

Újabb díjtalanul élvezhető koncertekkel vár a Csabagyöngye. 

A korábbi stéges koncertek kivétel nélkül nagyfokú érdeklődésről tettek tanúbizonyságot, így nem csoda, hogy a szervezők úgy döntöttek, hogy az augusztust bőségesen teletűzdelik vízparti idillt fokozó gigekkel.

Az elsőre augusztus 11-én (pénteken) kerül sor, 20 órától. A színpadra ezen az estén a Csabagyöngyében már sokszor bizonyított “A Nyughatatlan” zenekar lép fel, hogy Johnny Cash életművéből szemezve, illetve saját, rockabilly szerzeményeken keresztül mutassák be stílusukat, az Alter Country-t.

Augusztus 15-én (kedden) már egy másik világba, illetve világokba kalauzol el minket Gera Gábor, akinek este 8-tól élvezhetjük harmónika estjét. A fiatal művész karrierje során bejárta majd az egész világot, ahonnan madárlátta bossa nova, balkán, tango és sanzon dallamokkal a táskájában tért vissza, melyek morzsáit az előadó következőleg a Csabagyöngye stégjén szórja bele az éterbe.

Egy nappal később, augusztus 16-án (szerdán) a zenei életben már lassan negyedévszázada meghatározó jelenség érkezik az intézménybe. A Prima-díjas The Fourtissimo Jazz Orchestra már 24 éve gőzerővel gyógyul bele a köztudatba, nagy sikerrel, hiszen tagjai folyamatos újításokkal bizonyítják egyediségüket. Ezúttal az electro swing mágusát, Parov Stelart idézik meg, aki a 20-as, 30-as évek jazz-jét, swing-jét gondolta újra elektronikus formában.

Sokunknak meglehet az a kép, amint egy házibuliban néhány fiatal – néha léghangszerekkel – spontánbandát alakít. Legtöbbször ezek a sztorik itt megállnak, ám a Bisztró Baleset Band esetében nem ez történt. A banda ugyanis azóta a bizonyos 95-ös buli után is köszöni, jól van. Augusztus 17-én (csütörtökön) 21 órától a stégre hoppannak fel korhű jelmezekben, 70-es, 80-as évek diszkóslágereivel.

A stéges koncertcsokrot 18-án (pénteken) 21 órától a Kelet Brass Band folytatja. A zenekar valóságos kuriózumnak számít, hiszen a csapat teljesen átértelmezte a fúvószenekar fogalmát. Ötletük egyre jobban beválik, hiszen az utóbbi időkben rendszeresen dobogóra állnak a hazai utcazene fesztiválokon. És mi az a nagy ötlet? Lukács Laci után szabadon…

Végül augusztus 19-én, 21 órától a Csaba Big Band játszik nekünk, az idei, XXXI. Zenit keretein belül.

Mind a hat koncert díjtalanul látogatható, az előadások alkalmával készült képek Facebook-oldalunkon érhetőek el.

stégesbulik_csbb